Prezentare Program


Ce este Startup Survivor?

Startup Survivor - Curs de Supraviețuire în Antreprenoriat este un program educațional de antreprenoriat creat special pentru studenți.

Scopul acestui program este acela de a educa studenții într-un mediu non-formal, prin interacțiunea cu oameni cu experiență și cunoștințe reale în antreprenoriat.

Formatul evenimentului

In cadrul editiei 2016 a Startup Survivor vor participa 30 de studenți, alesi in urma unui proces de selectie initial. Programul se va desfasura în perioada 14 Octombrie - 30 Octombrie 2016 si va include 8 workshop-uri, 4 sesiuni de mentorat cu antreprenori cu experiență din comunitatea locala, cat si minim 20 de ore de lucru individual și în echipe.

Metoda consacrată de învățare în acest domeniu este aceea de "learning-by-doing", o metodă foarte eficientă în cazul în care există deja un background antreprenorial minim în spate, dar ineficientă atunci când se adresează celor total neinițiați. Startup Survivor nu este un curs obișnuit, este de fapt un Bootcamp, adică un program scurt și intens, ce îmbină continuu partea teoretică cu cea practică.

Startup Survivor diferă de workshop-urile normale de antreprenoriat prin faptul că pune foarte mult accentul pe explicarea și lucrul amanunțit cu metodologiile startup consacrate, într-un mod structurat și clar, lucruri care de obicei sunt prezentate foarte sumar.

Intrebari frecvente


Cum definim noi un startup?

Termenul startup are multe definiții, dar cea pe care am adoptat-o noi în cadrul programului StatupSurvivor este aceasta: &idee de afacere super-scalabilă, cu potențial mare de creștere exponențială&. Acest lucru înseamnă că ne așteptăm ca un astfel de business să se adreseze direct, sau să poată să se extindă foarte rapid pe piețe de desfacere internaționale, ceea ce presupune în general și o componentă tehnică.

Cine poate participa în program?

Programul este adresat studenților, indiferent de profilul sau facultatea la care studiază, și cu precadere din anii mai mici. Cu toate acestea, ediția din 2016, fiind un pilot, va fi limitată doar membrilor de organizații studențești.

Cui se adresează programul?

Am gândit StatupSurvivor diferit de alte programe de educație antreprenorială de pe piață, pentru că dorim să punem un pic mai mult accentul pe explicarea și lucrul amănunțit cu metodologiile startup consacrate, într-un mod mai structurat și mai clar. Programul se adresează cu preponderență începătorilor, celor care au foarte puțină (sau nu au deloc) experiență antreprenorială anterioară.

Cum se desfașoară programul?

Programul se desfașoară pe durata a 2 săptămâni. În timpul weekend-urilor se vor desfașura workshop-urile și sesiunile de lucru obligatorii cu mentorii sau echipa noastră. În restul zilelor, participanții vor lucra în mod liber la temele și proiectele asignate. Programul este gândit să afecteze minimal orarul normal de cursuri.

Contact


Dorești să te ținem la curent cu noutăți despre program? Înscrie-te la newsletter: